Hoeve Lennik

VIERKANTSHOEVE

LennikDit mooie, gesloten hoevecomplex is omringd door de glooiende weilanden van het Pajottenland. Oorspronkelijk was het een bij-hoeve van de als monument beschermde hoeve “Hof te Bree-Eik”, die in vogelvlucht nog geen 700m van de hoeve Kwakenbeek gelegen is.


KALK renoveert de volledige vierkantshoeve met behoud van haar typerende lay-out en vormgeving, i.e. de rond een binnenkoer geschakelde bouwvolumes.

Binnen deze totaalrestauratie wordt het woonhuis, dat nu een storende en verouderde indruk geeft binnen het geheel van de hoeve, volledig vernieuwd. Zo kan de architecturale relatie tussen het woonhuis en de schuur in ere hersteld worden. 

De grote schuur en de stallen worden gerestaureerd zodat ze nadien terug dienst kunnen doen als stallen voor schapen, boerenpaarden en koeien, die ook de omliggende weilanden zullen begrazen.


De ecologische nadruk die op de renovatie gelegd wordt, zal nadien ook doorgetrokken worden in de biologische landbouwmethode die op deze hoeve zal worden toegepast .

Type project: exterieur- en interieurrestauratie | herbouw


Fase: bouwaanvraag | uitvoeringsdossier


Partners: opmeting Vansteelandt | ingenieur stabiliteit ingenieursbureau BEC